Κατάδυση στο παρελθόν / Καταδύσεις

Καταδύσεις

Οι καταδύσεις δεν θεωρείται μοντέρνα δραστηριότητα στην Ελλάδα. Έιναι μια αρχαία δραστηριότητα η οποία πρωτη φορά αναφέρθηκε στην Οδύσσεια του Ομήρου, και συνέχισε μέχρι την σημερινή εποχή όπου στα νησιά του Αιγαίου πολλοί έκαναν ελευθερες βουτιές σε βάθος 80-100 μέτρων, για να συλλεξουν σφουγγάρια τα οποία στην συνέχεια τα εμπορεύνταν έτσι ώστε να μπορέσουν να βιοποριστούν.

Οι Ελληνικές θάλασσες, με τα καθαρά νερά τους και την πολύ πλούσια βιοποικιλότητά τους, προσφέρουν έναν υποθαλάσσιο καταδυτικό προορισμό τόσο για τους Έλληνες , αλλά και για ατους ξένους δύτες.

Πιο συγκεκριμένα, οι Βόρειες Σποράδες - ένας σχηματισμός πανέμορφων νησιών - που αποτελείται από την Σκιάθο, την Σκόπελο, την Αλόννησο, την Περιστέρα, την Κυρά Παναγιά, την Σκύρο και πολλά άλλα μικρότερα νησιά - αποτελούν μοναδικό προορισμό για καταδύσεις. Ταυτοχρόνως, στην περιοχή υπάρχει και το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο - το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη-,  ο κόλπος του Παγασητικού και το Πήλιο, που προσφέρουν αμέτρητες εναλλακτικές επιλογές, ικανές να κάνουν αυτές τις καταδυτικές διακοπές πραγματικά μοναδικές.

Κατάδυση σε θαυμαστά θαλάσσια τοπίαμε υπέροχα ναυάγια, μυστηριώδεις σπηλιές, πλούσια ΄βιοοποικιλότητα, με θαλάσσιες ανεμώνες, κοράλλια και όλα τα είδη Μεσογειακών ψαριών και ποικίλα θαλάσσια είδη λοπως αστερίες και Μονάχους - Μονάχους.

Καταδυτικές υπηρεσίς προσφέρονται απο το καταδυτικό μάς κέντρο ή άλλα συνεργαζόμενα στις Σποράδες.