Υπηρεσίες

Υπηρεσίες

Όταν κάποιος ανακαλύψει την ομορφιά των καταδύσεων, αλλάζει η ζωή του.

Υπάρχει κάτι τόσο μόναδικό στην προσπάθεια να εξερευνήσεις το άγνωστο!

Οι καταδύσεις δεν είναι μία νέα δραστηριότητα, αλλά οι απαραχές του εντοπίζονται στα βάθη της ιστορίας.

Μία από τις πρώτες ιστορίες των καταδύσεων χρονολογείται πίσω στο 500 π.Χ. όταν ένας Έλληνας στρατιώτης βούτηξε από ένα πλοίο και κολυμπούσε κάτω από την θάλασσα για ώρες. Μέσα στο πέρασμα των αιώνω έγιναν πολλές περισσότερες αναφορές για το πως πολλοί κατάφεραν να καταδυθούν λόγω ποικίλων αιτιών, όπως για παράδειγμα ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, βρήκε έναν τρόπο να καταδυθεί κατά την διάρκεια ναυμαχίας και σύμφωνα με την αναφορά να μείνει μέσα στην θάλασσα χρησιμοποιώντας ένα βαρέλι!

Ήταν μέχρι την χρονιά 1940, όταν ο Jacques Cousteau και ο μηχανικός Emilie Ggnan κατάφεραν να  δημιουργήσουν μια αναπνευστική συσκευή η οποία όντως λειτούργησε. Μια δεκαετία αργότερα οι καταδύσεις έγιναν διάσημες δραστηριότήτες για το ευρύ κοινό.

Στις μέρες μας, παντού στον θαυμαστό υποθαλάσσιο κόσμο μπορεί κάποιος να βρεί δείγματα ανθρώπινων δραστηριοτήτων - από τον αρχαίο κόσμο, μέχρι αεροσκάφη του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καταδύσεις σε αρχαία ναυάγια είναι μια ασύγκριτη εμπειρία, που αφήνει τους δύτες με θαυμασμό.

Το συνέδριο της UNESCO 2001 ενθαρρύνει την υπεύθυνη πρόσβαση του κοινού στα σημεία υποθαλάσσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως για παράδειγμα αρχαία ναυάγια ή βυθμισμένες πόλεις, στην περίπτωση πάντα που δεν την θέτουμε σε κίνδυνο. Πολλά καταδυτικά μονοπάτια έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο. Συνεπώς η παρεχόμενη δυνατότητα είναι εξαιρετική!